Dance Quiz - Rudolf Nureyev

Dette år er 75-året for balletlegenden Rudolf Nureyevs fødsel og 20 år siden hans død. Hvor meget ved du om en af ​​de mest berømte dansere i det 20. århundrede?

1. Med hvilken ballet debuterede Nureyev?

til) Eftermiddagen af ​​en faun



b) Petrouchka

c) Afstemning af ananas

d) Don Quichote

2. Nureyevs første optræden i Storbritannien blev afholdt for at støtte hvilken organisation?

a) Det Kongelige Danske Akademi

b) Den Kongelige Balletskole

c) Den kongelige ballet

d) Den Kongelige Opera

3. Nureyev blev for tidligt født i en mor ved at give sin mor et chok

en båd

b) tog

c) bil

d) plan

4. Nureyev dansede med mange af de bedste ballerinaer i sin tid, men med hvem sagde han, at han dansede med 'en krop, en sjæl'?

a) Eva Evdokimova

b) Margot Fonteyn

c) Gelsey Kirkland

d) Antoinette Sibley

5. Nureyev dansede med Miss Piggy på Muppet Show (tjek det ud på YouTube - det er en klassiker!). Hvilken ballet udførte de en parodi på?

til) Askepot

b) Nøddeknækkeren

c) Svane sø

d) Manon

6. I hvilket selskab var Nureyev direktør, danser og chef for koreografi i 1980'erne?

a) Den kongelige ballet

b) Operaens ballet i Paris

c) Hollandsk nationalballet

d) American Ballet Theatre

7. Hvilken ballet af Sir Frederick Ashton havde premiere af Fonteyn og Nureyev og ville blive kendt som deres underskrift?

til) Marguerite og Armand

b) Barok Pas de Trois

c) Romeo og Julie

d) Sylphiderne

8. Til hvilket land overlod Nureyev i 1961?

a) Amerika

b) Det Forenede Kongerige

c) Østrig

d) Frankrig

9. I 1970'erne turnerede Nureyev USA i en produktion af hvilken musical?

til) Spillemanden på taget

b) Katte

kost til dansere

c) Kiss Me Kate

d) Kongen og jeg

10. Nureyev spillede en violinist i filmen fra 1983 Eksponeret, sammen med hvilken Hollywood-skuespiller?

a) Harvey Keitel

b) Marlon Brando

c) Robert De Niro

d) Russell Crowe

Svar:
1 - d 2 - a 3 - b 4 - b 5 - c 6 - b 7 - a 8 - d 9 - d 10 - a

Foto: Rudolf Nureyev af Jack Mitchell. Fotokilde http://onlyartimages.blogspot.com/2011/04/rudolf-nureyev.html

Del dette:

American Ballet Theatre , Østrig , Barok Pas de Trois , klassisk ballet , dans quiz , Don Quichote , Hollandsk nationalballet , Udsat , Frankrig , Harvey Keitel , Hollywood-film , Sylphiderne , Margot Fonteyn , Marguerite og Armand , Muppet Show , Hoveddanser , quiz , Romeo og Julie , Rudolf Nureyev , Svane sø , Kongen og jeg , Paris Opera Ballet , Det Kongelige Danske Akademi , Den kongelige ballet

anbefalet til dig

Anbefalet